Werkgroep Landschap 013

De werkgroep landschap 013 is lekker op dreef en is goed op weg om iets bij te dragen aan een mooier landschap tussen Tilburg en Loon op Zand. Als ambitie voor de toekomst zien ze een samenwerking voor zich van boeren en burgers die op een duurzame wijze voedsel produceren en het landschap beheren. Een mooi voorbeeld van zo een samenwerking zijn de Herenboeren in Vught http://www.herenboeren.nl/.

Starten met kleinere projecten
Steenuiltjes hebben natuurlijke erven nodig.

Maar deze ambitie is hoog en zal tijd nodig hebben. Daarom wil de werkgroep nu vooral starten met kleinere projecten, die al op kortere termijn bijdragen aan een hogere biodiversiteit en een aantrekkelijker landschap. Ze gaan hiervoor burgers en agrariërs benaderen met de vraag hun tuinen en erven mooier te maken met streekeigen beplantingen, bloemrijke randen en kikkerpoelen. De werkgroep leden zullen hierbij adviseren en de handen uit de mouwen steken.

Boomplantdag

Voor 2018 gaat de werkgroep een boomplantdag organiseren. Na de zomer wordt hiervoor een bijeenkomst georganiseerd.

Wat is nodig!

Voor de boomplantdag is de werkgroep op zoek naar een geschikte plantlocatie. Zij hopen dat de gemeente Tilburg de locatie beschikbaar stelt. De werkgroep zoekt nog mensen die hen in dit proces kunnen ondersteunen.

Contactpersoon

Maarten de Bruin  E:  mpjmdebruin@yahoo.com  T:  06 10004327